Mag ignition

Here's where to ask questions and get answers

Mag ignition

Postby bbtwoscoot » Wed Aug 21, 2019 1:07 pm

Need some help on my ignition spark on my 63 Scat. Cleaned and set the plug .040 Champion H-10, cleaned and set both sets of points .018, almost new coil. All parts are almost new. Had spark a few months ago but now I have nothing. Any idea on what to look for? Bike has 470 miles since complete restoration. Thank you for any help.
bbtwoscoot
 
Posts: 7
Joined: Sat Aug 17, 2019 7:05 pm

Re: Mag ignition

Postby Mutt » Wed Aug 21, 2019 1:40 pm

Ya might change the condenser with another one.
Mutt
 
Posts: 237
Joined: Sat Jun 02, 2018 10:11 am

Re: Mag ignition

Postby bbtwoscoot » Wed Aug 21, 2019 3:29 pm

Thank you Mutt
bbtwoscoot
 
Posts: 7
Joined: Sat Aug 17, 2019 7:05 pm

Re: Mag ignition

Postby Mutt » Wed Aug 21, 2019 5:44 pm

let us know what happens
Mutt
 
Posts: 237
Joined: Sat Jun 02, 2018 10:11 am

Re: Mag ignition

Postby bbtwoscoot » Wed Aug 21, 2019 8:07 pm

Thanks Mutt, had a new condenser installed it but still no spark. I can't figure it out because everything is almost new (including wiring harness)??
bbtwoscoot
 
Posts: 7
Joined: Sat Aug 17, 2019 7:05 pm

Re: Mag ignition

Postby Backyard Bob » Wed Aug 21, 2019 8:24 pm

Check continuity on your wiring, check for oil buildup under your points, run a points file through your points to eliminate glazing, replace your spark plug. Not necessarily in that order.
If none of that works maybe your ignition coil went bad.
Backyard Bob
 
Posts: 14
Joined: Sun Feb 10, 2019 9:00 pm

Re: Mag ignition

Postby Mutt » Wed Aug 21, 2019 8:27 pm

when ya rebuilt the motor, did ya recharge the magneto rotor?
Mutt
 
Posts: 237
Joined: Sat Jun 02, 2018 10:11 am

Re: Mag ignition

Postby bbtwoscoot » Wed Aug 21, 2019 9:00 pm

Backyard Bob wrote:Check continuity on your wiring, check for oil buildup under your points, run a points file through your points to eliminate glazing, replace your spark plug. Not necessarily in that order.
If none of that works maybe your ignition coil went bad.

Thanks Bob, will do
bbtwoscoot
 
Posts: 7
Joined: Sat Aug 17, 2019 7:05 pm

Re: Mag ignition

Postby bbtwoscoot » Wed Aug 21, 2019 9:03 pm

Mutt wrote:when ya rebuilt the motor, did ya recharge the magneto rotor?

Unfortunately I don't know, I bought it redone. I'm starting to think maybe that's my problem, thanks
bbtwoscoot
 
Posts: 7
Joined: Sat Aug 17, 2019 7:05 pm

Re: Mag ignition

Postby Mutt » Wed Aug 21, 2019 9:20 pm

I can charge yours up if ya need it
Mutt
 
Posts: 237
Joined: Sat Jun 02, 2018 10:11 am

Next

Return to HELP with Restoration and Running

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests