Page 1 of 2

Mag ignition

PostPosted: Wed Aug 21, 2019 1:07 pm
by bbtwoscoot
Need some help on my ignition spark on my 63 Scat. Cleaned and set the plug .040 Champion H-10, cleaned and set both sets of points .018, almost new coil. All parts are almost new. Had spark a few months ago but now I have nothing. Any idea on what to look for? Bike has 470 miles since complete restoration. Thank you for any help.

Re: Mag ignition

PostPosted: Wed Aug 21, 2019 1:40 pm
by Mutt
Ya might change the condenser with another one.

Re: Mag ignition

PostPosted: Wed Aug 21, 2019 3:29 pm
by bbtwoscoot
Thank you Mutt

Re: Mag ignition

PostPosted: Wed Aug 21, 2019 5:44 pm
by Mutt
let us know what happens

Re: Mag ignition

PostPosted: Wed Aug 21, 2019 8:07 pm
by bbtwoscoot
Thanks Mutt, had a new condenser installed it but still no spark. I can't figure it out because everything is almost new (including wiring harness)??

Re: Mag ignition

PostPosted: Wed Aug 21, 2019 8:24 pm
by Backyard Bob
Check continuity on your wiring, check for oil buildup under your points, run a points file through your points to eliminate glazing, replace your spark plug. Not necessarily in that order.
If none of that works maybe your ignition coil went bad.

Re: Mag ignition

PostPosted: Wed Aug 21, 2019 8:27 pm
by Mutt
when ya rebuilt the motor, did ya recharge the magneto rotor?

Re: Mag ignition

PostPosted: Wed Aug 21, 2019 9:00 pm
by bbtwoscoot
Backyard Bob wrote:Check continuity on your wiring, check for oil buildup under your points, run a points file through your points to eliminate glazing, replace your spark plug. Not necessarily in that order.
If none of that works maybe your ignition coil went bad.

Thanks Bob, will do

Re: Mag ignition

PostPosted: Wed Aug 21, 2019 9:03 pm
by bbtwoscoot
Mutt wrote:when ya rebuilt the motor, did ya recharge the magneto rotor?

Unfortunately I don't know, I bought it redone. I'm starting to think maybe that's my problem, thanks

Re: Mag ignition

PostPosted: Wed Aug 21, 2019 9:20 pm
by Mutt
I can charge yours up if ya need it

Fatal: ./cache/ is NOT writable.